طرز تهیه آش آلو به 7 روش خوشمزه و مجلسی شهرهای مختلف

به گزارش همه ایده های جدید ، آش آلو یکی از خوشمزه ترین انواع آش سنتی است که معمولاً در شهرهای مختلف به روش های متفاوتی طبخ می گردد. برای تهیه این آش لذیذ می توانید از انواع آلوهای ترش و شیرین بهره ببرید. آش آلو مزه فوق العاده لذیذی دارد و هم برای تابستان و هم زمستان گزینه مناسبی است. اما آیا می دانید طرز تهیه آش آلو بخارا چگونه است؟ در آموزش پخت آش آلو تبریزی از چه مواد اولیه ای استفاده می گردد؟ طرز تهیه آش آلو در طب سنتی چگونه است؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با روش پخت آش آلو به روش های مختلف آشنا شوید.

طرز تهیه آش آلو به 7 روش خوشمزه و مجلسی شهرهای مختلف

طرز تهیه آش آلو بخارا

مواد لازم برای تهیه آش آلو بخارا

  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج): نیم کیلوگرم
  • برنج: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت چرخ نموده: 250 گرم
  • آلو بخارا: 250 گرم
  • پیاز میانه (برای سرخ کردن): 2 عدد
  • پیاز کوچک (برای کوفته قلقلی): 1 عدد
  • لپه خیس خورده: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نعناع خشک: 3 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: 1 قاشق چای خوری
  • زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش آلو بخارا

ترکیب طعم آلو بخارا با سبزیجات آش آن قدر لذیذ است که حتماً از خوردن آن لذت خواهید برد. در ادامه می توانید با روش پخت آش آلو با آلو بخارا آشنا شوید.

مرحله اول؛ سرخ کردن پیاز

در اولین مرحله از طرز تهیه آش آلو باید 2 پیاز میانه را به صورت خلالی خرد کنید. سپس 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بریزید و پیاز را سرخ کنید تا رنگ آن طلایی گردد.

مرحله دوم؛ اضافه کردن ادویه ها

بعد از این که پیاز به خوبی سرخ شد، باید زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. پیاز را هم بزنید و کمی صبر کنید تا بوی خامی ادویه ها از بین برود. سپس نصف پیازها را بردارید و در ظرفی جداگانه بریزید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن آب، برنج و لپه به قابلمه

در این مرحله از طرز تهیه آش آلو بخارا باید 2 لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و سپس لپه هایی را که از قبل برای 1 ساعت خیس خورده اند، همراه با برنج خیس خورده به قابلمه اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ برداشتن کف روی آش

بعد از این که برنج و لپه خیس خورده را به آش اضافه کردید، شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس کف روی آب را بردارید و شعله گاز را روی حرارت میانه تنظیم کنید.

مرحله پنجم؛ درست کردن مواد قلقلی

در این فرصت به سراغ درست کردن قلقلی ها بروید. برای این کار باید یک عدد پیاز کوچک را رنده کنید و به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت بزنید و آن را برای حدود 4 دقیقه ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کند.

مرحله ششم، آماده کردن قلقلی ها

در این مرحله باید دستتان را کمی نمناک کنید و میزانی از گوشت را بردارید و به صورت قلقلی درست کنید. همه قلقلی ها را آماده کنید. سپس برای چند دقیقه گوشت ها را در ماهیتابه تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کنید. 2 تا 3 دقیقه تفت دادن هر قلقلی برای آماده شدن آن کافی است.

مرحله هفتم؛ اضافه کردن قلقلی ها به آش آلو

در این مرحله باید آب آش را چک کنید و در صورت احتیاج کمی آب جوش به آن اضافه کنید. میزانی نمک به آش اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد. سپس کوفته قلقلی ها را داخل آش آلو بیندازید و صبر کنید تا آش برای 10 دقیقه دیگر بجوشد.

مرحله هشتم، اضافه کردن آلو به آش

بعد از اضافه کردن قلقلی ها باید آلو بخارا را که از قبل برای 1 ساعت در آب خیسانده اید، به آش اضافه کنید. را که از قبل جدا نموده بودید نیز به آش اضافه کنید و آش را خوب هم بزنید.

مرحله نهم؛ سرو کردن آش آلو

را آماده و به آش اضافه کنید. سپس درب آش را ببندید و اجازه دهید کاملاً جا بیفتد. بعد از 15 تا 20 دقیقه آش شما آماده است. برای سرو این آش خوشمزه را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش آلو و عدس

مواد لازم برای تهیه آش آلو و عدس

  • عدس: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آلو سیاه: 5 عدد
  • برنج: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • لپه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت چرخ نموده: 150 گرم
  • سبزی آش: 300 گرم
  • پیاز خلالی سرخ شده: 1 عدد
  • سیب زمینی: 1 عدد
  • هویج: 1 عدد
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
  • روغن: 3 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه آش آلو و عدس

آش آلو و عدس یکی دیگر از انواع آش آلو است که طعم بسیاری لذیذی دارد. در ادامه می توانید با طرز تهیه آش آلو و عدس آشنا شوید.

مرحله اول؛ آماده کردن مواد آش

در اولین مرحله از درست کردن آش آلو باید هویج و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. برنج و لپه را بشویید و به صورت جداگانه در آب بخیسانید.

مرحله دوم؛ آماده کردن قلقلی

در این مرحله از طرز تهیه آش آلو باید پیاز را رنده کنید و آب اضافه آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید و به شکل قلقلی درست کنید.

مرحله سوم؛ درست کردن آش آلو

برای تهیه آش باید در یک قابلمه آب، پیاز سرخ شده، سبزی، هویج، عدس، لپه و برنج را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. میزانی نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کند و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد تا آماده گردد.

طرز تهیه آش آلو با رشته

مواد لازم برای تهیه آش آلو با رشته

  • آلو: 300 گرم
  • رشته آش: 200 گرم
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نخود: 100 گرم
  • لوبیا چیتی: 100 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • زردچوبه، نمک . فلفل سیاه: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش آلو با رشته

آش آلو با رشته یکی از دیگر از خوشمزه ترین انواع آش است که برخلاف سایر آش ها رنگ آن قرمز است و طعمی بسیار لذیذ دارد. در ادامه می توانید با طرز پخت آش آلو با رشته آشنا شوید.

مرحله اول؛ تفت دادن مواد آش

در اولین مرحله از طرز پخت آش آلو با رشته باید پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. سپس ادویه های را اضافه کنید. گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه را نیز به سایر مواد بیفزایید. بعد از آن نوبت اضافه کردن نخود و لوبیای خیس شده است. مواد آش را هم بزنید و خوب ترکیب کنید.

مرحله دوم؛ آماده کردن آش آلو

در این مرحله باید آب را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آش آلو برای 2 تا 3 ساعت بپزد. بعد از این که حبوبات پخت، در 20 دقیقه آخر آلوهای خیس خورده را اضافه کنید. صبر کنید آش کمی بجوشد سپس رشته آش را اضافه نمایید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و آش را سرو کنید.

طرز تهیه آش آلو تبریز

مواد لازم برای تهیه آش آلو تبریز

  • لوبیا چیتی: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب گوشت: 2 لیون فرانسوی دسته دار
  • لپه: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • برنج: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • تره، جعفری و گشنیز: 1 کیلوگرم
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • آلو: 250 گرم
  • پیاز سرخ شده: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش آلو تبریزی

آش آلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی تبریز است. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه آش آلو تبریزی آشنا شوید.

مرحله اول؛ ترکیب کردن مواد آش الو

در اولین مرحله از طرز تهیه آش آلو تبریزی باید لوبیا و آب گوشت را روی گاز قرار دهید و بعد از این که لوبیا نیم پز شد، لپه و برنج خیسانده شده را اضافه کنید. سپس سبزی را اضافه کنید و اجازه دهید آش برای 1/30 تا 2 ساعت بپزد.

مرحله دوم؛ آماده کردن آش آلو

در این فرصت آلو را با میزانی آب بپزید و آن را از صافی رد کنید. سپس این ترکیب را بعد از 1/30 ساعت به آش اضافه کنید. رب گوجه، نمک و نعناع را اضافه کنید و بعد از یک ربع می توانید آش را سرو کنید.

طرز تهیه آش آلو اردبیل

مواد لازم برای تهیه آش آلو اردبیل

  • رشته آش: 1 بسته
  • آلو بخارا: 5 تا 8 عدد
  • آلبالو خشک یا تازه: 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • زغال اخته خشک یا تازه: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوجه سبز تازه یا خشک: 5 تا 8 عدد
  • زردآلو خشک: 8 تا 10 عدد
  • حبوبات پخته شده (نخود، لوبیا قرمز، عدس، لوبیا سفید): هر کدام 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نعناع داغ و پیاز داغ (برای تزیین): به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش آلو اردبیل

آش آلو یا آش میوه اردبیلی آن قدر خوشمزه و مجذوب کننده است که حتماً با چشیدن طعم آن عاشق این آش خواهید شد. برای تهیه این آش از انواع میوه های خشک در کنار آلو استفاده می گردد و از همین رو طعم آن با دیگر انواع آش آلو فرق دارد. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن آش آلو اردبیلی آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن میوه ها

در اولین مرحله از طرز تهیه آش آلو اردبیلی ساده باید آب را روی حرارت قرار دهید. سپس میوه های خشک خیس خورده را به آب اضافه کنید. اجازه دهید میوه ها برای چند دقیقه بپزند.

مرحله دوم؛ اضافه کردن حبوبات و رشته به آش

در این مرحله از طرز تهیه آش آلو ترش اردبیلی می توانید حبوبات را اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید و سپس رشته را اضافه کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه این آش نباید رشته را خرد کنید چون باعث خمیر شدن آش می گردد.

مرحله سوم؛ آماده شدن آش آلو

بعد از اضافه کردن رشته آشی 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا آش آلو جا بیفتد. سپس شعله گاز را خاموش کنید و آش را در ظرف مناسب بریزید. در خاتمه می توانید این آش را با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال پسته، گردو و زرشک تزیین کنید.

طرز تهیه آش آلو با اسفناج

مواد لازم برای تهیه آش آلو اسفناج

  • آلو: 100 گرم
  • اسفناج: 250 گرم
  • ترکیب نخود، لوبیا و عدس: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • آب مرغ: 3 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • بلغور گندم: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار

مراحل طرز تهیه آش آلو اسفناج

آش آلو اسفناج درست مثل طعم بسیار لذیذی دارد. در ادامه می توانید با طریقه درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

مرحله اول؛ سرخ کردن پیاز

در اولین مرحله از طرز تهیه آش آلو با اسفناج باید پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و با میزانی روغن زیتون تفت دهید. زمانی که رنگ پیاز طلایی شد، زردچوبه را اضافه کنید. سپس نیمی از پیازها را بردارید.

مرحله دوم؛ تفت دادن اسفناج

در این مرحله باید اسفناج ها را بشویید و خرد کنید. سپس آن را به پیاز داغ اضافه کنید کمی تفت دهید تا رنگ اسفناج ها تیره گردد و تغییر کنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن همه مواد آش

در این مرحله از طرز تهیه آش آلو با اسفناج باید بلغور گندم و حبوبات را همراه با آب مرغ، نمک و فلفل به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش به جوش بیاید، سپس آلوها را اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا آش جا بیفتد. در نهایت آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش آلو در طب سنتی

مواد لازم برای تهیه آش آلو در طب سنتی

  • برنج: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت چرخ نموده: 500 گرم
  • سبزی آش: 1 کیلوگرم
  • پیاز: 3 عدد
  • لپه: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آلو خشک: 250 گرم (در صورت استفاده از آلو خشک می توانید از 1 کیلوگرم آلو بهره ببرید)
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش آلو ساده به روش سنتی

آش آلو طبع معتدلی دارد و برای افزایش انرژی بدن بسیار مفید است. از نظر طب سنتی این آش هضم راحتی دارد و برخلاف سایر آش ها برای هضم و سیستم گوارش نیز مفید است. در ادامه می توانید با طرز تهیه آش آلو در طب سنتی آشنا شوید.

مرحله اول؛ تفت دادن مواد آش آلو

در اولین مرحله از طرز تهیه آش آلو در طب سنتی باید پیازها را سرخ کنید. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و لپه و برنج خیسانده شده را در ماهیتابه بریزید و تفت دهید.

مرحله دوم؛ درست کردن قلقلی

برای درست کردن قلقلی باید پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده ترکیب کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت قلقلی درآورید و برای چند دقیقه کوتاه در ماهیتابه تفت دهید.

مرحله سوم؛ آماده کردن آش آلو

بعد از نیم پز شدن برنج و لپه، سبزی را اضافه کنید. زمانی که سبزی پخت، می توانید کوفته ها را در آش بریزید. هسته آلوها را جدا کنید و آن ها را در آش بیندازید. زمانی که آش آماده شد آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین و میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته مجلسی به روش نذری

نکات و فوت و فن های طرز تهیه آش آلو

*در زمان پخت آش آلو اگر آش شما احتیاج به آب بیشتری داشت، حتماً از آب جوش بهره ببرید.

*برای تهیه انواع آش آلو معمولاً هم از آلو خشک و هم آلوی تازه استفاده می گردد.

*بهتر است قبل از اضافه کردن آلو به آش آن را برای چند ساعت در آب بگذارید و بعد در غذا بریزید.

*در روش پخت آش آلو اردبیلی از سبزی استفاده نمی گردد.

*در طرز تهیه آش آلو بدون گوشت می توانید انواع آش آلو را بدون گوشت قلقلی درست کنید.

سوالات متداول

در طرز تهیه آش آلو بخارا از چه سبزیجاتی استفاده می گردد؟

برای تهیه آش آلو بخارا از تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج استفاده می گردد.

فواید آش آلو در طب سنتی چیست؟

آش آلو طبع معتدلی دارد و برای افزایش انرژی بدن بسیار مفید است. از نظر طب سنتی این آش هضم راحتی دارد و برخلاف سایر آش ها برای هضم و سیستم گوارش نیز مفید است.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آش آلو به 7 روش خوشمزه و مجلسی شهرهای مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش آلو به 7 روش خوشمزه و مجلسی شهرهای مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید