15 تکنیک تقویت روحیه برای تغییر سریع حال بد به حال خوب

به گزارش همه ایده های جدید ، زندگی فراز و نشیب های زیادی دارد، از این رو ممکن است هر از گاهی ناراحت بوده و احساس خوبی نداشته باشید. خواه علت این موضوع کمبود روحیه، اضطراب و استرس باشد و خواه بی انگیزگی، در هر صورت این احساسات منفی به شما اجازه نمی دهند که همواره مسرور باشید یا احساس خوبی داشته باشید.

15 تکنیک تقویت روحیه برای تغییر سریع حال بد به حال خوب

وقتی استرس دارید یا ناراحت هستید، باید کارهایی انجام دهید که به سرعت روحیه شما تغییر نموده و احساس بهتری پیدا کنید. در زندگی برخی چیزها خارج از کنترل انسان هستند، با این حال می توانید برای مدیریت اوضاع و بهبود روحیه خود گام های عملی و کاربردی بردارید. اگر با این راه حلها آشنا نیستید، در مقاله امروز همه ایده های جدید مگ برایتان چند پیشنهاد داریم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

1. فکر تان را پاکسازی کنید

چند دقیقه مدیتیشن می تواند به سرعت روحیه را بهبود داده و آرامش را به شما برگرداند. برای این منظور آرام بنشینید، چشم های خود را ببندید و روی تنفس تان تمرکز کنید. هر وقت حواس تان پرت شد، دوباره توجه خود را به سمت نفس هایتان برگردانید. وقتی مدیتیشن تمام می گردد، احساس بهتری خواهید داشت. مدیتیشن همان چیزی است که برای رهایی از استرس احتیاج دارید.

2. استراحت کنید

گاهی اوقات وقتی احساس استرس یا خستگی می کنید، تنها کار مفید این است که چند دقیقه از موقعیتی که باعث ناراحتی شما شده است، دور شوید. از کاری که مشغول به انجام آن هستید فاصله بگیرید و به خودتان این فرصت را بدهید که به چیز دیگری فکر کنید.

محققان دریافته اند که حتی استراحت کوتاه مدت می تواند به بهبود توانایی توجه یاری کند. در یک مطالعه، افرادی که یک استراحت کوتاه پنج دقیقه ای داشتند با افرادی که استراحت ننموده بودند مقایسه شدند. شرکت نمایندگان گروه اول در زمان استراحت یا آرام نشستند یا به موسیقی گوش دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که استراحت کردن می تواند عملکرد افراد را برای انجام کارهایی که به توجه مداوم احتیاج دارند، بهبود بدهد.

3. بیرون بروید

چند دقیقه بیرون بروید تا علف های هرز را از باغچه بیرون بکشید، زیر نور آفتاب بنشینید یا فقط کمی هوای تازه تنفس کنید. تحقیقات نشان می دهد که سپری کردن وقت در بیرون از خانه می تواند به افزایش انرژی، بهبود حافظه و کاهش اضطراب یاری کند. حتی در منطقه ها شهری هم می توانید به درختان و گل ها نگاه کنید تا به خودتان روحیه بدهید.

4. قدم بزنید

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده (CDC) توصیه می نماید که بزرگسالان بالای 18 سال در طول هفته حداقل 150 دقیقه ورزش نمایند. بیرون رفتن از خانه و حداقل 20 دقیقه پیاده روی در روز نه تنها برای بهبود سلامت جسم و افزایش طول عمر مفید است، بلکه راه حل خوبی برای بهبود روحیه به شمار می رود که می تواند به سرعت اثر خود را نشان دهد.

فعالیت بدنی با کاهش افسردگی و بهبود خلق و خو مرتبط است، بنابراین پیاده روی سریع در محل زندگی می تواند تأثیر مثبتی روی احساس شما داشته باشد. اگر در طبیعت قدم بزنید، علاوه بر مزایای جسمی فعالیت بدنی از مزایای روانی آن هم بهره مند می شوید. بر اساس تحقیقات، افرادی که در یک محیط طبیعی پیاده روی می نمایند، مقدار کمتری از نشخوار فکری را گزارش می دهند.

5. به موسیقی گوش دهید

گوش دادن به موسیقی یک تجربه لذت بخش است که این روزها تعیین شده فواید زیادی برای سلامتی دارد. شواهد نشان می دهد که موسیقی دارای مزایای روان شناختی است و روی خلق و خو تأثیر می گذارد. نتایج یک مطالعه نشان داد که گوش دادن به آهنگ های شاد می تواند با سرعت نسبتاً بالایی احساس شادی را افزایش داده و و روحیه را تقویت کند. دفعه بعد که احساس ناراحتی کردید، به یک موزیک شاد و انگیزشی گوش دهید تا به سرعت روحیه و احساس تان بهبود یابد.

6. به سراغ فهرست کارهای روزمره بروید

آیا کار کوچکی وجود دارد که انجام آن را برای مدت طولانی به تعویق انداخته باشید؟ برای مثال ممکن است لازم باشد لامپ سوخته اتاق را عوض کنید یا به ایمیلی کسی پاسخ دهید. احساس رضایت بعد از انجام یک کار کوچک می تواند استرس را تسکین داده و انگیزه برای مقابله با مسائل را تقویت کند.

7. یک کار خوب برای دیگران انجام دهید

یاری به مردم که اغلب از آن به عنوان رفتار جامعه پسند و خیرخواهانه یاد می گردد، می تواند راهی عالی برای داشتن احساس بهتر باشد. یاری به همسایه، یاری به یک دوست یا انجام کارهای داوطلبانه در یک سازمان محلی همگی کارهای خوبی هستند که می توانند احساسات شما را تحت تأثیر قرار دهند. در تحقیقات مختلف تعیین شده است که وقتی با دیگران مهربان هستید، احساس خوبی به شما دست می دهد.

اگر در پی راهی برای ایجاد احساسات خوب هستید، به کارهایی فکر کنید که می توانید برای یاری به دوستان، خانواده، همسایگان یا جامعه انجام دهید. چند ایده که ممکن است بتوانند به شما یاری نمایند عبارتند از:

  • تهیه یک وعده غذا برای یک دوست احتیاجمند
  • تمیز کردن باغچه همسایه سالخورده
  • شرکت در پاکسازی محله
  • یاری اقتصادی به خیریه ها

تحقیقات نشان می دهد که سخاوت و رفتار جامعه پسند برای سلامت روان مفید بوده و با افزایش شادی و کاهش مرگ و میر مرتبط است.

8. حرکات کششی انجام دهید

وقتی ناراحت هستید، کمی استراحت نموده و به آرامی گردن، شانه ، کمر، ران و باسن خود را بکشید یا حرکات کششی یوگا را امتحان کنید. حرکات کششی استرس را کاهش و خون رسانی به عضلات بدن را افزایش می دهند.

9. با یک دوست صحبت کنید

گاهی اوقات وقتی احساس می کنید در یک فکریت منفی گیر نموده اید، فقط چند دقیقه گفت وگو با یک دوست به وسیله چت یا پیامک می تواند به بهبود روحیه شما یاری کند. حمایت اجتماعی در بهزیستی عاطفی نقش کلیدی دارد. تحقیقات نشان داده است که نداشتن حمایت اجتماعی با پیامدهای منفی از جمله افزایش تنهایی و کاهش تاب آوری در برابر استرس مرتبط است.

خبر خوب این است که کیفیت حمایت اجتماعی بر کمیت آن ارجح است. تا زمانی که احساس می کنید افرادی را دارید که در کنار شما باشند، می توانید از مزایای حمایت اجتماعی بهره مند شوید.

وقتی می خواهید به سرعت احساس بهتری پیدا کنید، با یک دوست صمیمی یا یکی از اعضای خانواده تماس بگیرید تا به حرف هایتان گوش بدهد، شما را هدایت کند یا فقط کمی بخندد.

10. به جنبه های مثبت زندگی خود فکر کنید

یک اتوماتیک بردارید و چند اتفاقی را که می توانید به خاطر آن ها شکرگزار باشید، بنویسید. در خصوص روابط خود، کارهایی که به خوبی پیش رفتند و تمام اتفاقات مثبت زندگی تان، چه بزرگ و چه کوچک، فکر کنید. کسانی که این کار را انجام می دهند غالباً احساس بهتری دارند و کمتر دچار استرس می گردد. یکی از مزیت های این روش این است که انجام آن خیلی طول نمی کشد و به وقت زیادی احتیاج ندارد.

11. دوستان یا اعضای خانواده خود را در آغوش بگیرید

محققان با انجام یک مطالعه متوجه شدند که در آغوش گرفتن نزدیکان نه تنها به بهبود روحیه فرد یاری می نماید، بلکه می تواند درگیری ها و دلخوری ها را هم کمتر کند. در مطالعه دیگری هم مشاهده شد که انجام این کار با تقویت سیستم ایمنی بدن مرتبط است.

12. برای دیگران آرزوی خوب داشته باشید

شفقت ورزی نسبت به دیگران و داشتن آرزوی خوب برای آن ها باعث می گردد که خود شما هم احساس بهتری داشته باشید. یکی از دوستان، همکاران یا اعضای خانواده یا حتی یک غریبه را انتخاب نموده و در فکر تان برای او آرزوی شادی و سلامتی داشته باشید. این تمرین فکری باعث می گردد که در زندگی راضی تر باشید.

13. یک میان وعده سالم بخورید

به بدن تان سوخت برسانید، اما مراقب باشید غذایی که می خورید سالم باشد. برای مثال، پرتقال و آجیل گزینه هایی خوبی به نظر می رسند. پرتقال به علت داشتن ویتامین C برای سیستم ایمنی بدن مفید است و آجیل نظیر گردو، بادام یا پسته به خاطر وجود اسید چرب امگا 3 به تنظیم هورمون های استرس یاری می نماید.

14. با خودتان حرف بزنید

خودگویی مثبت را تمرین نموده و افکار منفی خود را کنترل کنید. اگر نگران اشتباهی هستید که مرتکب شده اید، به خودتان بگویید: همه اشتباه می نمایند. من می توانم آن را جبران کنم. علاوه بر این، می توانید چند کلمه یا جمله آرامش بخش را با صدای بلند تکرار کنید. این کار تفکر شما را تغییر داده و استرس تان را کم می نماید.

15. برنامه ریزی کنید

بر اساس یک مطالعه، محققان متوجه شدند افرادی که می توانند با برنامه ریزی برای آینده در شرایط کنونی زندگی خود تعادل ایجاد نمایند، در برابر خلق و خوی منفی مقاوم تر و در مواجهه با استرس انعطاف پذیرتر هستند. این مطالعه به آنالیز دو روش مختلف برای مدیریت استرس پرداخت: فکر آگاهی و مقابله فعالانه.

فکر آگاهی به معنی زندگی در لحظه است، در حالی که مقابله فعالانه شامل برنامه ریزی برای همه چیز است تا احتمال استرس در آینده به حداقل برسد. نتایج این مطالعه نشان داد که برنامه ریزی برای آینده به مدیریت استرس روزمره یاری می نماید، اما زمانی که با فکر آگاهی همراه باشد بهتر می توان از آن استفاده کرد.

چنین نتایجی نشان می دهند که یافتن شادی در لحظه مهم است، اما وقتی کوشش می کنید با چیزی کنار بیایید، فکر کردن در خصوص کارهایی که می خواهید در آینده انجام دهید می تواند به شما در مدیریت احساسات سخت و لحظات استرس زا یاری کند.

کلام پایانی

همه افراد ممکن است هر از گاهی در زندگی روزمره احساس استرس، بی انگیزگی یا ناراحتی را تجربه نمایند. راه های مختلفی برای کنترل احساسات منفی وجود دارد، اما نکته مهم این است که بفهمید چه چیزی برای شما بهتر است. در برخی از افراد پیاده روی سریع در اطراف خانه برای بهبود روحیه کافی است، در حالی که دیگران ممکن است با انجام فعالیت های داوطلبانه و یاری به دیگران یا برنامه ریزی برای تعطیلات بتوانند حال روحی خود را بهبود دهند.

منابع: verywellmind, webmd

منبع: دیجیکالا مگ

به "15 تکنیک تقویت روحیه برای تغییر سریع حال بد به حال خوب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 تکنیک تقویت روحیه برای تغییر سریع حال بد به حال خوب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید