بازگشت امید به زندگی امید ، همسفر بلژیکی برای درنای تنهای سیبری

به گزارش همه ایده های جدید ، تک درنای سیبری که 15 سال است به تنهایی به ایران مهاجرت می نماید قرار است یک همسفر بلژیکی پیدا کند.

بازگشت امید به زندگی امید ، همسفر بلژیکی برای درنای تنهای سیبری

به گزارش همه ایده های جدید ، کوروس ربیعی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: موضوع انتقال یک قطعه درنای سفید سیبری از بلژیک به ایران، پارسال به وسیله محیط زیست و بعضی تشکل های داخلی و خارجی مطرح و سال جاری نیز به صورت جدی تر پیگیری شد.

او اضافه نمود: فردی در بلژیک موافقت نموده است تا یک قطعه درنای سفید سیبری را که در اختیار دارد به صورت رایگان در اختیار سازمان محیط زیست قرار دهد تا همسفری برای تک درنای ایران در مسیر مهاجرت باشد.

ربیعی با بیان اینکه مقدمات این انتقال در ایران فراهم شده است، ادامه داد: موافقت های گمرک و دامپزشکی کشور در این خصوص گرفته شده و حتی فضایی نیز در تالاب فریدونکنار برای حضور این درنای بلژیکی تعبیه شده است تا پس از ورود دو درنا بتوانند کنار هم زندگی نمایند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: برای نهایی شدن این انتقال طرف بلژیکی باید چند مجوز از گمرک و دامپزشکی کشور خود و کنوانسیون بین المللی حفاظت از گونه های در معرض خطر دریافت کند که این کارها در جریان است.

او با بیان اینکه طرف بلژیکی هنوز این مجوزها را نگرفته است، اضافه نمود: تک درنای سیبری تا اسفند ماه در تالاب سرخرود می ماند و اگر قرار است درنایی از بلژیک به مازندران منتقل شود باید زودتر این کار انجام شود.

کوروس ربیعی گفت: این اقدام برای حفظ مسیر مهاجرتی درنای سفید سیبری به ایران در حال پیگیری است.

طرح هایی برای احیای درناها در دهه 70 و 80 با حضور کارشناسان خارجی و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، روسیه و بنیاد جهانی درناها مانند انتقال درناهای پرورشی به فریدونکنار اجرا شد اما هیچکدام آن ها به خاتمه نرسید.

درناهای سیبری به سه جمعیت شرقی، غربی و مرکزی تقسیم می شوند که جمعیت شرقی آن شامل حدود سه هزار درنا است که همچنان به چین مهاجرت می نمایند، جمعیت مرکزی آن نیز که به هند مهاجرت می کردند منقرض شدند و جمعیت غربی نیز به ایران می آمدند.

جمعیت گله غربی درناهای سفید سیبری در سال 1930 بیش از 200 قطعه برآورد شده بود که به دلایلی تعداد آن ها در سال 1385 به دو قطعه درنای امید و آرزو کاهش یافت و با مرگ آرزو، امید آخرین بازمانده جمعیت غربی درناهای سفید سیبری شد و در این سال ها به تنهایی به ایران مهاجرت می نماید.

درنای اُمید، برای رسیدن به ایران دو ماه در مسیر روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان پرواز می نماید تا خود را به تالاب بین المللی فریدونکنار در مازندران برساند و حدود چهار ماه از فصل سرما را نیز در این تالاب سپری می نماید و اسفند ماه دوباره به سیبری بر می شود.

درنای امید پنجشنبه 5 آبان سال جاری با طی کردن 3600 کیلومتر وارد تالاب فریدونکنار شد.

منبع: همشهری آنلاین

به "بازگشت امید به زندگی امید ، همسفر بلژیکی برای درنای تنهای سیبری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازگشت امید به زندگی امید ، همسفر بلژیکی برای درنای تنهای سیبری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید