در خصوص پوشش های بیمه راکب موتور سیکلت چه می دانید؟

به گزارش همه ایده های جدید ، موتوسیکلت محبوب ترین وسیله نقلیه است. تعداد زیادی از افراد با آن خاطره دارند اما به خاطر داشته باشید که موتور خطرناک ترین وسیله نقلیه هم هست. چون هیچ حفاظی ندارد و در کوچکترین تصادف ها هم ممکن است راکب و سرنشین، آسیب جدی ببینند. بنابراین، قانون علاوه بر الزامی کردن استفاده از کلاه کاسکت، داشتن بیمه را برای این وسیله نقلیه اجباری نموده است. بیمه راکب موتور سیکلت بخش زیادی از هزینه های جانی و مالی ناشی از سوانح رانندگی به شخص ثالث را پوشش می دهد. در این مقاله می خواهیم درباره بیمه موتور سیکلت و قوانین مربوط به راکب آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

در خصوص پوشش های بیمه راکب موتور سیکلت چه می دانید؟

بیمه راکب موتور سیکلت چیست؟

بیمه راکب موتور همان بیمه شخص ثالث موتور سیکلت است. طبق مصوبات قانونی داشتن این بیمه نامه از سال 95 برای تمام وسایل نقلیه موتوری الزامی شد. بیمه اجباری موتور، خسارت های منجر به فوت و نقص عضو را تا سقف قرارداد بیمه نامه جبران می نماید. بعلاوه مواردی همچون ازکارافتادگی و بخشی از هزینه های پزشکی را تا سقف مورد توافق پوشش می دهد.

بیمه راکب موتورسیکلت

پوشش های بیمه راکب موتور

در این بیمه نامه، افراد یا وسایل نقلیه ای که در حوادث رانندگی آسیب می بینند به عنوان شخص ثالث شناخته می شوند. پس خسارت های مالی و جانی وارد به آنها تحت پوشش قرار می گیرد.

طبق قانون بیمه اجباری، راننده مقصر تحت پوشش این بیمه نامه قرار نمی گیرد، مگر اینکه راکب، بیمه حوادث راننده داشته باشد.

سقف تعهدات بیمه راکب موتور در سال 1402

گفتیم که طبق قوانین بیمه مرکزی، بیمه اجباری موتور خسارت های مالی و جانی در اثر حوادث رانندگی به شخص ثالث را جبران می نماید. سقف تعهدات این بیمه نامه در خسارت های جانی، بر اساس نرخ دیه کامل یک شخص مسلمان محاسبه می گردد.

سقف تعهدات جانی بیمه شخص ثالث در سال 1402 در ماه حرام یک میلیارد و دویست میلیون و سایر ماه ها 900 میلیون تومان است. سقف تعهدات مالی بیمه نامه نیز بر اساس پوشش های انتخابی بیمه گزار در هنگام عقد قرارداد معین می گردد.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیمه راکب موتور

عوامل متعددی در نرخ و قیمت بیمه موتورسیکلت یک ساله و کوتاه مدت تاثیرگذار هستند؛ اما به صورت خلاصه موارد زیر را می توان نام برد:

نرخ پایه حق بیمه ابلاغی از بیمه مرکزی

تعداد سیلندر ملاک معین نرخ پایه قیمت بیمه موتور به وسیله بیمه مرکزی است. مبلغ حق بیمه پایه بیمه موتور در سال 1401 به توضیح زیر است:

نوع موتورسیکلتمبلغ حق بیمه پایه (تومان)
گازی756.600
دنده ای 1 سیلندر924.300
دنده ای دو سیلندر به بالا1.015.000
دنده ای دارای 3 چرخ یا سایدکار1.092.000

مشخصات موتورسیکلت

مشخصات موتورسیکلت اعم از سال ساخت و تعداد سیلندر در معین مبلغ بیمه راکب موتور تاثیرگذار است.

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

در دو حالت مالک موتور مشمول پرداخت جریمه دیرکرد بیمه موتور سیکلت می گردد. حالت اول: بیمه گزار در موعد مقرر نسبت به تمدید اعتبار بیمه نامه اقدام نکند. حالت دوم: مالک بین تاریخ ترخیص خودرو و خرید بیمه نامه فاصله بیندازد. جریمه دیرکرد بیمه راکب موتور به صورت روزشمار محاسبه می گردد. مبلغ آن در سال 1402 به ازای هر روز دیرکرد به توضیح زیر است:

نوع موتورسیکلتجریمه دیرکرد به تومان
موتورسیکلت گازی2072.88
موتورسیکلت دنده ای یک سیلندر2532.33
موتورسیکلت دو سیلندر به بالا2781.65
موتورسیکلت سه چرخ2991.79

تخفیفات شرکت بیمه:

شرکت های بیمه در شرایط مختلف تخفیفاتی را برای بیمه گزاران در نظر می گیرند. معمولا این تخفیفات برای مواردی چون: پرداخت نقدی بیمه نامه و خرید آنلاین بیمه ارائه می گردد.

تخفیف عدم خسارت

تخفیف عدم خسارت

اگر بیمه گزار در مدت اعتبار قرارداد از بیمه نامه خود استفاده نکند، این تخفیف شامل حالش می گردد.

جریمه دریافت خسارت

بیمه گزاری که در مدت اعتبار قرارداد برای دریافت خسارت از شرکت بیمه اقدام کند، مشمول این جریمه می گردد. اندازه جریمه به نوع خسارت مالی یا جانی بستگی دارد.

اعتبار بیمه نامه

معمولا بیمه نامه های کوتاه مدت نسبت به بیمه های سالانه قیمت بیشتری دارند.

قوانین مربوط به راکب موتورسیکلت و تاثیرات آن بر پرداخت خسارت بیمه اجباری موتور

تا اینجای مقاله درباره بیمه راکب موتور صحبت کردیم. در ادامه می خواهیم با قوانین مربوط به راکب موتورسیکلت آشنا شویم. راکب موتورسیکلت همان راننده موتور است. این فرد طبق قوانین هدایت و رانندگی باید موارد زیر را رعایت کند:

  • داشتن بیمه راکب موتور معتبر
  • داشتن کلاه کاسکت
  • رعایت ظرفیت مجاز موتورسیکلت در هنگام حمل ونقل مطابق با قانون بیمه اجباری
  • سوار نکردن سرنشین بدون کلاه ایمنی
  • داشتن گواهینامه
  • داشتن برگ معاینه فنی معتبر

داشتن بیمه راکب موتور معتبر

گفتیم که داشتن بیمه شخص ثالث معتبر اجباری است. درصورتیکه پلیس دستور به توقف موتور بدهد، گواهینامه، کارت موتور و بیمه را چک می نماید. اگر بیمه نامه مذکور را نداشته باشید یا اینکه بیمه شما معتبر نباشد، موتور توقیف می گردد.

عواقب سنگین نداشتن بیمه راکب موتور

در بخش قبل یکی از عواقب نداشتن بیمه راکب موتور را توضیح دادیم. اگر این بیمه نامه را نداشته باشید، عواقب سنگین تری هم در انتظار شما است:

  • تحمیل تمام خسارات مالی و جانی ناشی از حوادث رانندگی به راننده مقصر
  • تعلق گرفتن جریمه دیرکرد بیمه
  • نداشتن امکان معامله موتورسیکلت

داشتن کلاه کاسکت

کلاه کاسکت مهم ترین وسیله ایمنی برای راکب موتور است. طبق آمار، بیشترین آسیب به راننده موتور در حوادث رانندگی به نواحی سر و گردن مربوط می گردد. ازاین روی قانون، داشتن کلاه را برای راکب اجباری نموده است.

پلیس طبق قانون، موتورسوارانی که در هنگام رانندگی کلاه کاسکت نداشته باشند؛ جریمه می نماید. بعلاوه در صورت بروز حوادث رانندگی اگر راکب موتور کلاه ایمنی نداشته باشد؛ بیمه گر تعهدی برای پرداخت خسارت ندارد.

رعایت ظرفیت مجاز موتورسیکلت در هنگام حمل ونقل مطابق با قانون بیمه اجباری

ماده 12 قانون بیمه اجباری مربوط به مقدار ظرفیت مجاز وسایل نقلیه است. طبق این قانون ظرفیت مجاز موتورسیکلت با احتساب راننده محاسبه می گردد. قانون، ظرفیت مجاز مورد قبول برای پرداخت خسارت بیمه راکب موتورسیکلت را 2 نفر معین نموده است. در موتورهای سه چرخ اگر موتور یدکِ پهلو داشته باشند، ظرفیت یدک پهلو هم به آن اضافه می گردد.

درصورتیکه، راکب از قانون ظرفیت مجاز پیروی ننموده باشد و دچار سانحه گردد، بیمه مسئولیتی در قبال جبران خسارت وارده ندارد. متن صریح آیین نامه ابلاغی سال 1397 به توضیح زیر است:

ملاک تعهدات بیمه گر در مورد ظرفیت مجاز داخل وسیله نقلیه، تعداد سرنشینان مجاز به استثنای راننده مسبب حادثه است.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پوشش ها و شرایط بیمه راکب موتورسیکلت به https://bimeh.com/mag/motorcycle-passenger-insurance مراجعه نمایید.

منبع: فوت و فن

به "در خصوص پوشش های بیمه راکب موتور سیکلت چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در خصوص پوشش های بیمه راکب موتور سیکلت چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید